Телешко месо от труп
1646
1235
-
Свинско месо от
труп 1646 1235
-
Teлешко месо
разфасовано 1532 1333
-
Овнешко (овче) месо 1299 1235
-
Кайма - смес 1333 1333
-
Рибна кайма 1466 1466
Свинска мас
150 150
-
Растително масло 150 150
Прясно масло 50 50
Кромид лук 300 252
Червени домати 700 620
Макарони 350 350
Доматино пюре 30 30
Магданоз 100 70
Прясно мляко 400 388
Яйца (2 1/2 - 3) 125 100
Кашкавал 50 47
Брашно 100 100
Сол
25 25
Червен пипер 10 10
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б
- 36,38, М- 31,10, В - 41,51, кал. - 608
Почистените и натрошени макарони се сваряват в подсолена
вода, отцеждат се и се разбъркват с месото, приготвено, както в рец .№ 595, но
без ориз. Сместа се изсипва в намазана с мазнина тава, дъното на която е
посипано с дребно нарязани домати, и се заглажда. Отгоре се нареждат филийки от
червените домати. Ястието се залива
със силно разреденото доматено пюре и се запича във
фурната, след което се намазва с бешамелов сос, приготвен от прясното масло, брашното,
млякото и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се пече до
зачервяване на повърхността.