Телешко месо от труп
1646
1235
-
Свинско месо от
труп 1646 1235
-
Teлешко месо
разфасовано 1532 1333
-
Овнешко (овче) месо 1299 1235
-
Кайма - смес 1333 1333
-
Рибна кайма 1466 1466
Свинска мас
150 150
-
Растително масло 150 150
Прясно масло 50 50
Кромид лук 300 252
Червени домати 700 620
Картофи 1500 1120
Доматино пюре 30 30
Магданоз 100 70
Прясно мляко 400 388
Яйца (2 1/2 - 3) 125 100
Кашкавал 50 47
Брашно 80 80
Сол
25 25
Червен пипер 10 10
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-
33,57, М- 35, В - 36,58, кал. - 613
Обелените, почистени и измити картофи се нарязват на
тънки филийки и се полуизпържват (бланшират) в мазнината. В намазана с мазнина
тава, дъното на която предварително е посипано с дребно нарязани домати, се
нареждат на последователни редове картофи и месо, приготвено както в рец. № 595
(но без ориз), като се завършва
с картофи и филийки от доматите. Ястието се залива с
малко горещ бульон и се пече във фурна, докато получи запечен вид. След това се
залива с бешамелов сос, приготвен от прясното масло, брашното, млякото и
яйцата. Поръсва се с настъргания кашкавал и отново се пе че до зачервяване на
повърхността.