Телешко месо от труп
1646 1235
-
Свинско месо от
труп 1646 1235
-
Teлешко месо
разфасовано 1532 1333
-
Овнешко (овче) месо 1299 1235
-
Кайма - смес 1333
1333
-
Рибна кайма 1466 1466
Свинска мас
150 150
-
Растително масло 150 150
Прясно масло 50 50
Кромид лук
300 252
Червени домати 700 620
Ориз 100 100
Доматино пюре 30 30
Магданоз 100
70
Прясно мляко 400 388
Яйца (2 1/2 - 3) 125 100
Кашкавал 50 47
Брашно 80 80
Сол
25 25
Червен пипер 10 10
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 33,63, М - 36,14,
В - 28,32, кал. -
590
Почистеното прясно зеле, нарязано на ивици, се задушава в
част oт мазнината. Прибавят се обелените и нарязани на дребно червен и домати .
Задушаването продължава, докато зелето остане на мазнина . Подготвя се смес от
запърженото месо и ориза (виж ред. № 595) и се размесва със задушеното зеле.
Ястието се изсипва в тава, заглажда се и се запича във фурна. Залива се с
бешамелов сос (приготвен по рец. № 841), поръсва се с настъргания кашкавал и се допича
до зачервяване.