Какво да сготвя днес?

Пиле (кокошка, пуйка) шофроа




Пиле                                                                                          1602                  1490                750
-Кокошка                                                                                   1514                  1410                750
-Пуйка                                                                                       1581                  1470                750
Сос Шофроа с с основа пилешки бял бульон                         650                    650
Месен Аспик (желе)                                                                  300                    300
Маслини                                                                                       75                      50
Мариновани пиперки                                                                  85                      50
Магданоз - листа(или зелена салата)                                        40                       28

Добив:                                                                                                                                        1500
Тегло на една порция:                                                                                                                150
Химичен състав: Б- 25,17   М- 17,36  В- 9,59  кал.-304

Птицата се сварява цяла, обезкостява се и се оформя на порции, които се нареждат на гитер (скара) и се покриват
със сос Шофроа. След като се стегне сосът, порциите се украсяват с точки, ромбоидчета, триъгълници и др. от маслините и пиперките
и листенцата от магданоз. Гласират се с полутечният аспик, който се нанася с помощта на четчица, и се нареждат в чинии
върху листата от зелената салата. Отсрани на месото се слага гарнитура от останалия аспик, нарязан на кубчета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар