Пиле 1602 1490 750
-Кокошка 1514 1410 750
-Пуйка 1581 1470 750
Сос Шофроа с с основа пилешки бял бульон 650 650
Месен Аспик (желе) 300 300
Маслини 75 50
Мариновани пиперки 85 50
Магданоз - листа(или зелена салата) 40 28
Добив: 1500
Тегло на една порция: 150
Химичен състав: Б- 25,17 М- 17,36 В- 9,59 кал.-304
Птицата се сварява цяла, обезкостява се и се оформя на порции, които се нареждат на гитер (скара) и се покриват
със сос Шофроа. След като се стегне сосът, порциите се украсяват с точки, ромбоидчета, триъгълници и др. от маслините и пиперките
и листенцата от магданоз. Гласират се с полутечният аспик, който се нанася с помощта на четчица, и се нареждат в чинии
върху листата от зелената салата. Отсрани на месото се слага гарнитура от останалия аспик, нарязан на кубчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар