Какво да сготвя днес?

Салата от прясно зеле




Бяло зеле                                                                                 1550                   1286
Целина - листа                                                                            70                       50
Сол                                                                                               15                       15
Оцет                                                                                             50                       50
Растително масло                                                                     100                     100
Магданоз                                                                                    30                        21


Добив:                                                                                                                                   1500
Тегло на една порция:                                                                                                           150
Химичен състав:  Б – 2,09,   М – 10,31,  В – 6,40,   кал. – 130,70


Зелето се почиства от външните повехнали листа и кочана, измива се, нарязва се на тънки ивици, и се посолява ( може леко  да се притисне със солта) . Към него се прибавят  измитите и нарязани на дребно листа от целина и магданоза. Салатата се разбърква и се полива с растително масло  и оцета, При поднасянето и може да се украси с клонки от магданоз и резенче , кръгче или розичка от червен домат.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар