Какво да сготвя днес?

ПPECНИ ПЛОДОВЕ




Ананас почистен                                                                    4170                  2500
- Банани                                                                                   2660                  2500
- Вишни                                                                                   2630                  2500
- Грозде                                                                                    2780                  2500
- Диня, почистена от кората,
нарязана на порции                                                                 6730                 3500
- Диня, непочистена от кората,
нарязана на порции                                                                 5555                  5000
- Круши                                                                                    2630                  2500
- Кайсии                                                                                   2630                  2500
- Малини                                                                                  2840                  2500
- Праскови                                                                                2630                  2500
- Пъпеши, почистени от семето
и кората                                                                                     5835                 3500
- Пъпеши, почистени от семето                                              5175                 4500
- Сини сливи                                                                              2230                 2000
- Портокали                                                                                2525                 2500
- Череши                                                                                     2630                 2500
- Ябълки                                                                                      2630                 2500
- Ягоди                                                                                        2630                  2500


Пресните плодове - вишни, кайсии, прскови, сини сливи, череши и ябълки - се измиват с обилно течаща  от душ студена вода.
Ананасът се почиства от кората и се разрязва на две. Изважда се  сърцевината и се нарязва на тънки полукръгчета, които се подреждат в подходящи десертни чинии, като се спазва определения грамаж.
Гроздето се накъсва на малки чепки,  измива се  под душ и се сервира с чаша вода за допълнително измиване.
Ягодите се поставят в гевгир и се измиват в съд със студена  вода. Поднасят се с чаша вода за допълнително измиване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар