Какво да сготвя днес?

СПЕЦИАЛНИ ШИШЧЕТА



Агнешко месо от труп                                                          1920                1440
- Свинско месо от труп                                                         1839                1600
- Свинско месо - едра разфасовка                                        1684                1600
Пиперки пресни                                                                       173                  130
Кромид лук                                                                               125                  105
Гъби пресни                                                                              165                  153
- Гъби стерилизирани                                                              190                  110
Лютиви пиперки                                                                        50                    50
Сол                                                                                              20                    20
Черен пипер                                                                                 3                      3
за маринатата:
Червено вино Гъмза                                                                100                  100
Растително масло                                                                      30                    30
Лимон                                                                                       125                    50
Дафинов лист                                                                            0,1                   0,1
Гарнитура (рец. No 907, 929)


Добив: 20 бр. шишчета                                                                                              1200/3000
Тегло на една порция с 2 бр. шишчета                                                                        120/300
Химичен състав (без гарнитура): Б -. 27,01,   М - 17,70,   В - 2,20,  кал. - 284,4

Обезкостеното месо (от бута или плешката) се нарязва на късчета по 25-30 г и се поставя в емайлиран съд. Прибавя се маринатата ( без да се загрява). Сместа се разбърква и се поставя в хладилник за 6-7 часа.
Късчетата от месото се нанизват на шишчета, като помежду им се слагат късче от пиперките, гъбка, късче от лука и от лютивите пиперки. Поръсват се със сол и смлян черен пипер и се пекат на скара до готовност. Подреждат се в кастрон (от метал, порцелан или йена глас), похлупват се с капак и се поднасят с гарнитура - пържени картофи, пресни домати, стерилизирани краставички и др., в отделно плато.

Няма коментари:

Публикуване на коментар