Агнешко месо от труп
1920 1440
- Свинско месо от труп 1839 1600
- Свинско месо - едра разфасовка 1684 1600
Пиперки пресни 173 130
Кромид лук 125 105
Гъби пресни 165 153
- Гъби стерилизирани 190 110
Лютиви пиперки 50 50
Сол
20 20
Черен пипер
3
3
за маринатата:
Червено вино Гъмза 100 100
Растително масло 30 30
Лимон 125 50
Дафинов лист 0,1 0,1
Гарнитура (рец. No 907, 929)
Добив: 20 бр. шишчета 1200/3000
Тегло на една порция с 2 бр. шишчета 120/300
Химичен състав (без гарнитура): Б -. 27,01, М -
17,70, В - 2,20, кал. - 284,4
Обезкостеното месо (от бута или плешката) се нарязва на
късчета по 25-30 г и се поставя в емайлиран съд. Прибавя се маринатата ( без да
се загрява). Сместа се разбърква и се поставя в хладилник за 6-7 часа.
Късчетата от месото се нанизват на шишчета, като помежду
им се слагат късче от пиперките, гъбка, късче от лука и от лютивите пиперки. Поръсват
се със сол и смлян черен пипер и се пекат на скара до готовност. Подреждат се в
кастрон (от метал, порцелан или йена глас), похлупват се с капак и се поднасят
с гарнитура - пържени картофи, пресни домати, стерилизирани краставички и др.,
в отделно плато.
Няма коментари:
Публикуване на коментар