Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Бульон от кости (рец.№ 250) 300
Сметана 100 100
580
Гъби стерилизирани 260 150
Домати 250 150
Пушени гърди
350 340
- Баух шпек 350 340
Хрян
156 100
Цвекло мариновано (рец. № 59)
200
Гарнитура (рец.№907, 897)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 32,08, М- 63,80, В - 10,49,
кал. - 768
Почистеното от ципите месо се нарязва напречно на
мускулните влакна на порционни парчета, които се отъняват чрез начукване със сатър,
поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в
мазнината до зачервяване от двете страни. След изваждането на изпърженото месо
в същата мазнина, към която се прибавя и прясното масло, се запържва леко брашното.
После се прибавя бульонът. В получения сос, след като кипне, се слагат гъбите. нарязани
на тънки ивички, и доматите, почистени от кожицата и семките, отцедени от сока
и нарязани на кубчета. Като се сварят доматите, сосът се подправя със сметаната
и се отстранява от огъня.
Изпържените рамстези, поставени в затоплени чинии, се
заличат с готовия сос. Върху всеки рамстег се слагат по една леко загрята
филийка от пушените гърди и по едно кръгче от маринованото цвекло с вдлъбнатинка
в средата, в която се поставя настърган хрян. Отстрани се подрежда гарнитурата
- пържени картофи и ориз с моркови или
аспержи, брюкселско зеле, стерилизирана захарна царевица
и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар