Какво да сготвя днес?

Рамстег по РУСКИ




Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                             50                        50
Бульон от кости (рец.№ 250)                                                                                               300
Сметана                                                                                    100                      100           580
Гъби стерилизирани                                                                260                      150
Домати                                                                                      250                      150
Пушени гърди                                                                          350                      340
 - Баух шпек                                                                              350                     340
Хрян                                                                                          156                     100
Цвекло мариновано (рец. № 59)                                                                                          200
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                  750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 32,08,    М- 63,80,   В - 10,49,    кал. - 768


Почистеното от ципите месо се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които се отъняват чрез начукване със сатър, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в мазнината до зачервяване от двете страни. След изваждането на изпърженото месо в същата мазнина, към която се прибавя и прясното масло, се запържва леко брашното. После се прибавя бульонът. В получения сос, след като кипне, се слагат гъбите. нарязани на тънки ивички, и доматите, почистени от кожицата и семките, отцедени от сока и нарязани на кубчета. Като се сварят доматите, сосът се подправя със сметаната и се отстранява от огъня.
Изпържените рамстези, поставени в затоплени чинии, се заличат с готовия сос. Върху всеки рамстег се слагат по една леко загрята филийка от пушените гърди и по едно кръгче от маринованото цвекло с вдлъбнатинка в средата, в която се поставя настърган хрян. Отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картофи и ориз с моркови или
аспержи, брюкселско зеле, стерилизирана захарна царевица и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар