За тестото:
Прясно масло 150 гр.
Брашно
300 гр.
- Готови кори 300
гр.
Вода 180
гр.
Сол
5 гр.
За заливката:
Яйца (5 бр.) 200
гр.
Прясно мляко 1000 гр.
Захар 200 гр.
Ванилия
0,2 гр.
Добив:
1500гр.
Химичен състав: Б- 8,47
М-17,88 В- 51,19 кал.410,90
Разточените ( или готови) кори се подреждат в намазана с
мазнина тава , като се поръсват с разтопеното масло, и се пекат в умерена фурна, докато добият
златист цвят. През това време 2/3 от млякото, подладено със захарта, се загрява до завиране. Яйцата се разбиват с останалото охладено мляко и се прибавят към
врящото мляко ппри разбъркване. Сместа се ароматизира с ванилията и се изсипва върху изпечените кори. Баницата
се запича повортно в умерена фурна,
нарязва се на порции и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар