Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Костен бульон (рец.№250) 300 300
Доматено пюре
50 50
Крумид лук 180 150
Лимон 125 125
Сметана
150 150
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б- 30,76, М- 31,37, В - 11,33, кал. - 464
Месото (от филето)
се почиства от ципите и жилите н се нарязва на продълговати ивички с дължина 6-7
см и широчина 4-5 мм, които се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се
в брашното и се пържат в загрятата мазнина на малки дози. В същата мазнина след
изваждането на месото се задушава до омекване дребно нарязаният
лук, а после се
прибавят последователно доматеното пюре и брашното. Като се запържи брашното,
се връща месото, залива се с бульон и се задушава до омекване. След това се
прибавят сметаната и сокът от лимона. Ястието се опитва на сол, подправя се с
едро смлян черен пипер, кипва се и се изсипва в тимбалчета. Отгоре се поставят
нарязани на сламки
и изпържени картофи. Тимбалчетата се похлупват
с капак и се слагат в предваритедно загрята фурна . След кото кипне
отново, ястието се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар