Какво да сготвя днес?

Филе ОСКАР



Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Свинско месо от труп                                                        2299                   2000
 - Свинско месо разфасовано                                                2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Кашкавал                                                                                    54                        50
Раци – чатки                                                                             225                      200
Магданоз                                                                                    40                         28
Сос  (рец.№ 854)                                                                                                                   350
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                  750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б- 46,85,   М- 48,72,   В - 10,38,   кал. - 687


Почистеното от ципите месо (от вътрешното филе) се нарязва на порционни парчета, които след като се поръсят със сол и смлян черен пипер, се овалват в брашното и се пържат до средна готовност. Изпържените филета се слагат в огнеупорен съд. Върху тях се разпределят раците, почистени от костиците и леко загрети. Поливат
се със сол и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се в предварително
загрята фурна или в електрогрил с горно нагряване и се поднасят, като се гарнират с крокети от картофи, грах или др. Отстрани на порциите се сипва сосът от печено и се подреждат свежи клонки от магданоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар