Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
- Свинско месо от
труп
2299 2000
- Свинско месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Кашкавал 54 50
Раци – чатки 225
200
Магданоз
40 28
Сос (рец.№ 854) 350
Гарнитура (рец.№907, 897)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б- 46,85, М- 48,72, В - 10,38,
кал. - 687
Почистеното от ципите месо (от вътрешното филе) се
нарязва на порционни парчета, които след като се поръсят със сол и смлян черен пипер,
се овалват в брашното и се пържат до средна готовност. Изпържените филета се
слагат в огнеупорен съд. Върху тях се разпределят раците, почистени от
костиците и леко загрети. Поливат
се със сол и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат
се в предварително
загрята фурна или в електрогрил с горно нагряване и се поднасят,
като се гарнират с крокети от картофи, грах или др. Отстрани на порциите се
сипва сосът от печено и се подреждат свежи клонки от магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар