Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Сос от печено месо ( рец.№ 818)
300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№410)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 29,69, М - 26,70, В - 6,10, кал. - 395
Почистеното от
ципите месо (вътрешно) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни
парчета (по 2 бр. за порция), които леко се начукват. Непосредствено преди
пърженето филетата се поръсват със сол и смлян черен пипер и се овалват в
брашното. Пържат се в силно загрятата мазнина, докато от двете им страни се
образува
червеникава
коричка, но отвътре да останат сочни. Поливат се със соса от печено и
разтопеното прясно масло, гарнират се с пържени крокети от картофи, брюкселско
зеле, моркови и грах или др., поръсват се със ситно нарязания магданоз и се
поднасят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар