Какво да сготвя днес?

ЛАНГЕТ НАТУРАЛЕН



Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Сос от печено месо ( рец.№ 818)                                                                                         300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№410)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 29,69, М - 26,70, В - 6,10, кал. - 395


Почистеното от ципите месо (вътрешно) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 2 бр. за порция), които леко се начукват. Непосредствено преди пърженето филетата се поръсват със сол и смлян черен пипер и се овалват в брашното. Пържат се в силно загрятата мазнина, докато от двете им страни се образува
червеникава коричка, но отвътре да останат сочни. Поливат се със соса от печено и разтопеното прясно масло, гарнират се с пържени крокети от картофи, брюкселско зеле, моркови и грах или др., поръсват се със ситно нарязания магданоз и се поднасят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар