Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909) 200
Домати 444 400
Яйца твърдо сварени (2бр.) 100 80
Тъмночервен сос с
червено вино (рец.№ 817)
200
Гарнитура (рец.№907, 897)
1300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-33,70, М- 42,03,
В - 23,74, кал. -636
Месото (от външното филе), след като се почисти от
ципите, се нарязва на порционни парчета, които леко се начукват, за да се
отънят, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се
пържат в силно загрятата мазнина, докато на повърхността им се образува кафява
коричка. Обелените и отцедени от сока домати се нарязват на кубчета и се
сотират в леко подсоленото масло. Твърдо сварените
яйца се нарязват на дребни кубчета и се смесват с част от
ситно нарязания магданоз.
В затоплени чинии се слага по един рамстег. Върху него се
подреждат
последователно пържен лук, сотирани домати и смес от
яйцата и магданоза. Отстрани се сипва сосът (може да се поднесе отделно в
сосиера) и се слага гарнитурата - крокети от картофи, грах и др., поръсени с
останалата част от магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар