Какво да сготвя днес?

Рамстег по ТИРОЛСКИ





Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                             50                        50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909)                                                                                    200
Домати                                                                                     444                      400        
Яйца твърдо сварени (2бр.)                                                   100                        80
Тъмночервен сос  с червено вино (рец.№ 817)                                                                  200
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                1300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б-33,70,    М- 42,03,   В - 23,74,    кал. -636


Месото (от външното филе), след като се почисти от ципите, се нарязва на порционни парчета, които леко се начукват, за да се отънят, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се пържат в силно загрятата мазнина, докато на повърхността им се образува кафява коричка. Обелените и отцедени от сока домати се нарязват на кубчета и се сотират в леко подсоленото масло. Твърдо сварените
яйца се нарязват на дребни кубчета и се смесват с част от ситно нарязания магданоз.
В затоплени чинии се слага по един рамстег. Върху него се подреждат
последователно пържен лук, сотирани домати и смес от яйцата и магданоза. Отстрани се сипва сосът (може да се поднесе отделно в сосиера) и се слага гарнитурата - крокети от картофи, грах и др., поръсени с останалата част от магданоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар