Агнешко месо от труп 1920 1440 1200
- Свинско месо от труп 1839
1600
- Свинско месо едра разфасовка 1684 1600
- Телешко месо от труп 2134
1600
- Телешко месо едра разфасовка 1684 1600
Сол 20 20
Черен пипер 3 3
за маринатата:
Оцет 100 100
Червено вино 200 200
Кромид лук - настърган 120
101
Магданоз 20
15
Гарнитура (рец. №1 907, 929).
Сос Кетчуп 300
Добив: 20 бр. шишчета 1200/3000
Тегло на една порция с 2 бр. шишчета 120/300
Химичен състав (без гарнитура): Б - 26,25, М - 17,55, В - 0, кал. - 271
В емайлиран съд се приготвя маринатата от оцета, виното и
дребно нарязания магданоз. Месото, нарязано на късчета по 25-30 г, се поръсва
със солта и смления черен пипер, разбърква се с прибавения настърган лук и се
поставя в маринатата, където, натиснато с порцеланова или метална чиния,
престоява в хладилник 6-7 часа. Маринованото месо се нанизва на шишчета и се
пече на скара.
Готовите шишчета се поливат със соса и се поднасят с
гарнитура от пържени картрфи, лук, нарязан на филийки или на дребно, ако е пресен,
домати и лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар