Какво да сготвя днес?

ШИШЧЕТА ПО КАВКАЗКИ



Агнешко месо от труп                                                         1920                  1440             1200
- Свинско месо от труп                                                        1839                  1600
- Свинско месо едра разфасовка                                         1684                  1600
- Телешко месо от труп                                                        2134                  1600
- Телешко месо едра разфасовка                                         1684                  1600
Сол                                                                                             20                       20
Черен пипер                                                                                3                        3
за маринатата:
Оцет                                                                                          100                     100
Червено вино                                                                            200                     200
Кромид лук - настърган                                                           120                     101
Магданоз                                                                                     20                       15
Гарнитура (рец. №1 907, 929).
Сос Кетчуп                                                                                                                             300

Добив: 20 бр. шишчета                                                                                              1200/3000
Тегло на една порция с 2 бр. шишчета                                                                        120/300
Химичен състав (без гарнитура): Б - 26,25,   М - 17,55,    В - 0,     кал. - 271

В емайлиран съд се приготвя маринатата от оцета, виното и дребно нарязания магданоз. Месото, нарязано на късчета по 25-30 г, се поръсва със солта и смления черен пипер, разбърква се с прибавения настърган лук и се поставя в маринатата, където, натиснато с порцеланова или метална чиния, престоява в хладилник 6-7 часа. Маринованото месо се нанизва на шишчета и се пече на скара.
Готовите шишчета се поливат със соса и се поднасят с гарнитура от пържени картрфи, лук, нарязан на филийки или на дребно, ако е пресен, домати и лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар