Какво да сготвя днес?

МЕДАЛЬОНИ ТОРБИГО



Свинско месо от труп                                                           1867                   1400
 - Свинско месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Бял хляб                                                                                    400                     330
Кренвирши                                                                               340                     330
Яйца (3бр.)                                                                                120                     100
Гъбен сос ( рец.№ 807)                                                                                                        300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 32,66,    М - 5,10,    В - 35,26,   кал. - 1066


Почистеното от ципите месо (от филето) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 2 бр. за порция), които леко се начукват, като същевременно им се придава форма на медал. Оформените медальони, след като се поръсят със сол и смлян черен пипер, се овалват в брашното и се изпържват до средна готовност в загрятата мазнина.
Кренвиршите, почистени от ципите, се нарязват на кръгчета и се нагряват в тиган с разтопеното прясно масло.
Хлябът се нарязва на кръгли филии, които се панират в разбитите яйца и се изпържват.
Готовите медальони се подреждат в плата върху изпържените хлебни филии и се поливат с гъбения сос. Върху медальоните се  разпределят загретите кръгчета от кренвиршите, а отстрани се подрежда гарнитурата - картофено пюре, моркови с грах или друга гарнитура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар