Свинско месо от труп 1867 1400
- Свинско месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Бял хляб
400 330
Кренвирши
340 330
Яйца (3бр.) 120 100
Гъбен сос ( рец.№ 807)
300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 32,66, М - 5,10, В - 35,26,
кал. - 1066
Почистеното от
ципите месо (от филето) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни
парчета (по 2 бр. за порция), които леко се начукват, като същевременно им се
придава форма на медал. Оформените медальони, след като се поръсят със сол и
смлян черен пипер, се овалват в брашното и се изпържват до средна готовност в загрятата мазнина.
Кренвиршите,
почистени от ципите, се нарязват на кръгчета и се нагряват в тиган с
разтопеното прясно масло.
Хлябът се нарязва
на кръгли филии, които се панират в разбитите яйца и се изпържват.
Готовите медальони
се подреждат в плата върху изпържените хлебни филии и се поливат с гъбения сос.
Върху медальоните се разпределят
загретите кръгчета от кренвиршите, а отстрани се подрежда гарнитурата -
картофено пюре, моркови с грах или друга гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар