Какво да сготвя днес?

Рамстег с лук




Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                             50                        50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909)                                                                                    200
 Сос  от печено  (рец.№ 818)                                                                                                300
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                1300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б-33,70,    М- 42,03,   В - 23,74,    кал. -636


Месото (от външното филе) се почиства от ципите и се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които се начукват с дървено чукче или с широката страна на сатър, и се оформят като елипсовидни или триъгълни шницели. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в сгорещената мазнина.
Подреждат се в загрети плата (чинии) п се заливат със соса. Върху всеки рамстег се поставят по една купчинка от пържения лук и по едно парченце от прясното масло. Отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картофи, ориз с грах и моркови, клонки от магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар