Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909) 200
Сос от печено (рец.№ 818) 300
Гарнитура (рец.№907, 897)
1300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-33,70, М- 42,03,
В - 23,74, кал. -636
Месото (от външното филе) се почиства от ципите и се
нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които се начукват с
дървено чукче или с широката страна на сатър, и се оформят като елипсовидни или
триъгълни шницели. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното
и се изпържват в сгорещената мазнина.
Подреждат се в загрети плата (чинии) п се заливат със соса.
Върху всеки рамстег се поставят по една купчинка от пържения лук и по едно
парченце от прясното масло. Отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картофи,
ориз с грах и моркови, клонки от магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар