Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Чубрица 0,5
0,5
Пиперки пресни
800 600
Кромид лук 200 168
Домати 360 240
Картофи на слама (пай – рец.№ 907) 250 200
Магданоз
40 28
Праскови ( от
компот – само плод) 200
Гарнитура (рец.№918)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 44,83, М-33,54, В - 26,48, кал. - 604
Месото (от вътрешното филе), почистено от ципите, се нарязва
на порционни парчета, които леко се начукват, за да придобият плоска форма, поръсват се със сол и смлян
черен пипер, овалват се в брашното и се пържат в част от загрятата мазнина до
средна готовност.
В останалата мазнина се задушава до омекване дребно
нарязаннят лук. Прибавят се пиперките, почистени от дръжките и
семето и нарязани на ивички, и се пържат до омекване. Слалат се
подправките - сол, чубрица, черен пипер и ситно нарязаният магданоз,
а cлeд
това се добавят изпържените картофи (рец. No 1107).
Сместа се разбърква леко и се поставя в подходящо плато. Върху нея
се подреждат изпържените
филета. Върху всяко филе се слалат по едно парче от доматите (без
очичките и сока) и по едно парче от прасковите,
предварително загрети в мазнина. Пpи поднасянето порциите се поливат с леко загрятото
прясно масло и се гарнират с ориз и грах (ризи-бизи), оформени
на купчинки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар