Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
- Свинско месо от
труп
2299 2000
- Свинско месо
едра разфасовка
2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
За плънката:
Брашно
60 60
Гъби стерилизирани 800 600
Кромид лук
200 168
Орехови ядки 170 170
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-48,05, М-55,41,
В-16,77, кал.-781
Почистеното от ципите телешко или свинско месо (от
вътрешното филе) се нарязва надлъжно на порционни парчета, които се отъняват чрез
начукване и се поръсват със сол и ситно смлян черен пипер. лукът, нарязан на
дребно, се задушава до омекване в част от мазнината. Прибааят се последователно
дребно нарязаните гъби, дребно натрошените орехови ядки и ситно нарязаният
магданоз. Сместа се подправя със сол и останалата част от черния пипер ( едро натрошен),
охлажда се и се разпределя върху филетата. Филетата с плънката се увиват на
рула, на които се придава форма на вретено, забождат се с метално или специално дървено
шишче, панират се в брашното и се изпържват в останалата част от загрятата мазнина.
Поднасят се веднага с гарнитура пържени картофи или др.
Забележка. Оформените като вретено филета може да се
изпекат на скара,
вместо да се пържат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар