Какво да сготвя днес?

Филе ВРЕТЕНО




Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
 - Свинско месо от труп                                                        2299                   2000
 - Свинско месо едра разфасовка                                         2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
За плънката:
Брашно                                                                                        60                       60
Гъби стерилизирани                                                                 800                     600
Кромид лук                                                                                200                    168
Орехови ядки                                                                             170                    170
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                          750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б-48,05,    М-55,41,   В-16,77,   кал.-781

Почистеното от ципите телешко или свинско месо (от вътрешното филе) се нарязва надлъжно на порционни парчета, които се отъняват чрез начукване и се поръсват със сол и ситно смлян черен пипер. лукът, нарязан на дребно, се задушава до омекване в част от мазнината. Прибааят се последователно дребно нарязаните гъби, дребно натрошените орехови ядки и ситно нарязаният магданоз. Сместа се подправя със сол и останалата част от черния пипер ( едро натрошен), охлажда се и се разпределя върху филетата. Филетата с плънката се увиват на рула, на които се придава форма на вретено, забождат се с метално или специално дървено шишче, панират се в брашното и се изпържват в останалата част от загрятата мазнина. Поднасят се веднага с гарнитура пържени картофи или др.
Забележка. Оформените като вретено филета може да се изпекат на скара,
вместо да се пържат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар