Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Хляб
400 330
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Яйца (3бр.) 125 100
Сос от печено ( рец.№ 809) 300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 36,81, М - 44,46, В - 46,26, кал. - 754
Почистеното от
ципите месо (от вътрешното филе) се нарязва на порционни парчета (по 2 бр. за
порция), които леко се отъняват, като им се придава форма на едър орех. Поръсват
се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в
загрятата мазнина до средна готовност.
Хлябът се нарязва
на филии с кръгла форма, еднакви по големина с изпържените ноазети, които се
панират в разбитите яйца и се изпържват.
При поднасянето
ноазетите се подреждат върху канапе от изпържените
хлебни филии,
поливат се с приготвения сос - естрагонов с бяло вино, Зингара, гъбен и др., гарнират
се с пържени картофи на спирали и ориз с шунка, картофи чипс, задушени моркови
по италиански или др., напръскват се с леко разтопеното прясно масло и се
освежават с клонки от магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар