Какво да сготвя днес?

НОАЗЕТИ СЪС СОС



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Хляб                                                                                          400                      330
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Яйца (3бр.)                                                                                125                     100
Сос от печено ( рец.№ 809)                                                                                                  300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 36,81,   М - 44,46,    В - 46,26,    кал. - 754


Почистеното от ципите месо (от вътрешното филе) се нарязва на порционни парчета (по 2 бр. за порция), които леко се отъняват, като им се придава форма на едър орех. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина до средна готовност.
Хлябът се нарязва на филии с кръгла форма, еднакви по големина с изпържените ноазети, които се панират в разбитите яйца и се изпържват.
При поднасянето ноазетите се подреждат върху канапе от изпържените
хлебни филии, поливат се с приготвения сос - естрагонов с бяло вино, Зингара, гъбен и др., гарнират се с пържени картофи на спирали и ориз с шунка, картофи чипс, задушени моркови по италиански или др., напръскват се с леко разтопеното прясно масло и се освежават с клонки от магданоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар