Какво да сготвя днес?

Филе по МОРЯШКИ




Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Хляб                                                                                          700                      580
Яйца (5бр.)                                                                               250                      200
Магданоз                                                                                    40                         28
Сос  (рец.№ 807)                                                                                                                   350
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                          750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б-47,71,    М-38,31,    В-42,10,    кал.-727


Месото (от вътрешното или външното филе) се почиства от ципите и се нарязва на тънки продълговати парченца, конто се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Хлябът се нарязва на филийки, които се оформят като кладенче ( с вдлъбнатинка в средата), панират се в леко разбитите
яйца и се изпържват. Картофите се нарязват на тънки ивички (като сламки), разстилат се последователно на равномерен пласт в тиган със загрята мазнина и без да се разбъркват (за да получат формата на палачинка), се изпържват. Изпържените картофени палачинки се поставят в затоплени плата или чинии. Върху всяка палачинка се поставя по една изпържена хлебна филийка с вдлъбнатинката отгоре. В тази вдлъбнатинка се подреждат като букет изпържените филета. Порциите се поливат с приготвения сос и се освежават с клонки от магданоза. Отделно се поднася салата според сезона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар