Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Хляб 700 580
Яйца (5бр.) 250 200
Магданоз
40 28
Сос (рец.№ 807) 350
Гарнитура (рец.№907)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-47,71, М-38,31, В-42,10, кал.-727
Месото (от вътрешното или външното филе) се почиства от
ципите и се нарязва на тънки продълговати парченца, конто се поръсват със сол и
черен пипер, овалват се в брашното и се изпържват в загрятата мазнина. Хлябът
се нарязва на филийки, които се оформят като кладенче ( с вдлъбнатинка в
средата), панират се в леко разбитите
яйца и се изпържват. Картофите се нарязват на тънки
ивички (като сламки), разстилат се последователно на равномерен пласт в тиган със
загрята мазнина и без да се разбъркват (за да получат формата на палачинка), се
изпържват. Изпържените картофени палачинки се поставят в затоплени плата или
чинии. Върху всяка палачинка се поставя по една изпържена хлебна филийка с
вдлъбнатинката отгоре. В тази вдлъбнатинка се подреждат като букет изпържените
филета. Порциите се поливат с приготвения сос и се освежават с клонки от
магданоза. Отделно се поднася салата според сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар