Свинско месо от труп 1867 1400
- Свинско месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Брашно
60 60
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Бял хляб
400 330
Яйца (3бр.)
120 100
Тъмночервен сос с червено вино ( рец.№ 807) 500
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б – 28,69, М – 84,85, В – 42,33,
кал. - 1076
От месото (вътрешно
филе), почистено от ципите, се оформят по 2 бр, медальони за 1 порция, които
след като се посолят и поръсят със смлян черен пипер, се панират в брашното и
се изпържват в предварително загрятата мазнина.
Готовите медальони
се подреждат в плата върху кръгли крутони от хляба, панирани в яйцата и изпържени,
и се поливат със соса. Поднасят се горещи с гарнитура от пържени картофи (на
слама), грах или др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар