Какво да сготвя днес?

МЕДАЛЬОНИ С ВИНЕН СОС




Свинско месо от труп                                                           1867                   1400
 - Свинско месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Брашно                                                                                        60                       60
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Бял хляб                                                                                    400                     330
Яйца (3бр.)                                                                                120                     100
Тъмночервен сос с червено вино ( рец.№ 807)                                                                  500
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б – 28,69,    М – 84,85,    В – 42,33,   кал. - 1076


От месото (вътрешно филе), почистено от ципите, се оформят по 2 бр, медальони за 1 порция, които след като се посолят и поръсят със смлян черен пипер, се панират в брашното и се изпържват в предварително загрятата мазнина.
Готовите медальони се подреждат в плата върху кръгли крутони от хляба, панирани в яйцата и изпържени, и се поливат със соса. Поднасят се горещи с гарнитура от пържени картофи (на слама), грах или др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар