Какво да сготвя днес?

КАРЕТА НАТУРАЛНИ С ЛИМОН




Свинско месо от труп                                                           1867                   1400
 - Свинско месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Брашно                                                                                        60                       60
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Лимон                                                                                        220                     200
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 22,16,   М - 66,66,    В - 6,12,    кал. - 735


Месото (от външното филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 3 бр. за порция), които леко се начукват с чукче или сатър, поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват до готовност в загрятата мазнина. Поливат се с разтопеното масло и се поднасят горещи с пържени
картофи, задушено кисело или прясно зеле и резенки от лимона За освежаване на гарнитурата се слагат клонки от магданоза.
Забемжка: Лимонът може да се замени със сос - гъбен или др. - по 40 r
на порция, при което теглото на порцията става 315 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар