Свинско месо от труп 1867 1400
- Свинско месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Брашно
60 60
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Лимон 220 200
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 22,16, М - 66,66, В - 6,12, кал. - 735
Месото (от външното
филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 3 бр. за
порция), които леко се начукват с чукче или сатър, поръсват се със сол и смлян
черен пипер, панират се в брашното и се изпържват до готовност в загрятата
мазнина. Поливат се с разтопеното масло и се поднасят горещи с пържени
картофи, задушено
кисело или прясно зеле и резенки от лимона За освежаване на гарнитурата се
слагат клонки от магданоза.
Забемжка: Лимонът
може да се замени със сос - гъбен или др. - по 40 r
на порция, при
което теглото на порцията става 315 г.
Няма коментари:
Публикуване на коментар