Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Гъбен сос (рец.№807) 300
Гъби стерилизирани
190 190
Яйца ( 4 бр.) 200 160
Хляб
400 330
Мозък 348 218
Пилешки дробчета 385 358
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: В- 44,01, М - 38,36, В - 30,57, кал. -662
От тънкия край на
почистеното от ципите месо (вътрешно филе) се отрязват напречно на мускулните
влакна по 2 бр. порционни парчета за порция с дебелина 1,5 до 2 см, които се
начукват леко с дървено чукче или се отъняват чрез натискане с ръка. Оформените
филета се поръсват със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в
загрятата мазнина. От хляба се отрязват филии, които се панират в разбитите
яйца и се изпържват. Мозъкът, нарязан на филийки, също се панира и изпържва. При
поднасянето върху канапетата от панирания и изпържен хляб се слагат по
едно изпържено филе и по една филийка от панирания и изпържен мозък. Отгоре се
закрепва второто филе от месото. И се забожда с метално или пластмасово
шишче на което предварително са нанизани
по една задушена гъбка и по едно изпържено пилешко дробче. Порциите се поливат
с гъбения сос и се гарнират с пържени картофи (на слама) и грах, поставен в
кошнички от палачинково тесто, или др.
Непосредствено преди поднасянето всичко се напръсква с разтопеното прясно
масло.
Забележка:
1. Сосът може да се
поднесе отделно в сосиера. Това се налага, когато ястието
се поднася в едно плато
за няколко души.
2. Мозъкът може да
се замени с телешки или агнешки ядки, задушени с масло
и след това
охладени и панирани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар