Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909) 200
Пушени свински гърди 230 220
- Баух шпек 230 220
Тъмночервен сос с
червено вино (рец.№ 817)
200
Гарнитура (рец.№907, 897)
1300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-32,91, М-71,10, В-22,20, кал.-887
Месото (от външното филе) се почиства от ципите и се
нарязва, напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 1 бр. За порция),
които след като се поръсят със сол и смлян черен пипер, се овалват в брашното и
се изпържват в загрятата мазнина (да бъдат алангле ) .
Върху всеки рамстег се поставят купчинка от изпържения
лук и по една предварително загрята филия от пушените гърди, а отстрани се
подрежда гарнитурата - пържени картофи, задушени моркови или др., освежени с
клонки от магданоза. Сосът се разпределя в чиниите с оформените порции иди се
поднася поотдедно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар