Какво да сготвя днес?

Рамстег по ШОТЛАНДСКИ




Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                             50                        50
Лук пържен за рамстег (рец.№ 909)                                                                                    200
Пушени свински гърди                                                           230                      220        
 - Баух шпек                                                                             230                      220
Тъмночервен сос  с червено вино (рец.№ 817)                                                                  200
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                1300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б-32,91,   М-71,10,   В-22,20,   кал.-887


Месото (от външното филе) се почиства от ципите и се нарязва, напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 1 бр. За порция), които след като се поръсят със сол и смлян черен пипер, се овалват в брашното и се изпържват в загрятата мазнина (да бъдат алангле ) .
Върху всеки рамстег се поставят купчинка от изпържения лук и по една предварително загрята филия от пушените гърди, а отстрани се подрежда гарнитурата - пържени картофи, задушени моркови или др., освежени с клонки от магданоза. Сосът се разпределя в чиниите с оформените порции иди се поднася поотдедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар