Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Сос ( рец.№ 845) 300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 29,69, М - 26,70, В - 6,10, кал. - 395
Почистеното от
ципите месо (от вътрешното филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на
порционни парчета (по 2 бр. за порния), които чрез леко начукване нли натискане
се отъняват до дебелина на 8-10 мм.
Оформените филета се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се в
брашното и се пържат в силно загрятата мазнина,
докато от двете им
страни се образува червеникава коричка, но вътре да останат сочни.
Поднасят се непосредствено след изпържването,
като се поливат със соса - сметанов с червен пипер (паприка), тъмночервен - с
червено вино, или др., напръскват се с леко разтопеното масло и се гарнират с
пържени или варени картофи, домати, rъби, зелен фасул, поръсени с дребно
нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар