Какво да сготвя днес?

ЛАНГЕТ СЪС СОС



Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Сос  ( рец.№ 845)                                                                                                                  300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 29,69, М - 26,70, В - 6,10, кал. - 395


Почистеното от ципите месо (от вътрешното филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 2 бр. за порния), които чрез леко начукване нли натискане се отъняват до дебелина на  8-10 мм. Оформените филета се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашното и се пържат в силно загрятата мазнина,
докато от двете им страни се образува червеникава коричка, но вътре да останат сочни.
Поднасят се непосредствено след изпържването, като се поливат със соса - сметанов с червен пипер (паприка), тъмночервен - с червено вино, или др., напръскват се с леко разтопеното масло и се гарнират с пържени или варени картофи, домати, rъби, зелен фасул, поръсени с дребно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар