Какво да сготвя днес?

НОАЗЕТИ ПО ПАРИЖКИ



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Яйца (5бр.)
Сос от печено ( рец.№ 818)                                                                                                  300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 32,27,    М- 28,94,    В - 6,24,    кал. – 427


Почистеното от ципите месо (от филето) се нарязва напречно на мускулните влакна на филии (по 2 бр. за порция), които се отъняват малко повече, отколкото за натурални шницели . Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се последователно в брашното и в леко разбитите яйца и се пържат до готовност в загрятата мазнина (в малко количество). Поставят се в метални шоли или от йена глас, на дъното
на които предварително е сипан сосът от печено. Гарнират се със задушени грах и гъби, изпържени картофи (на слама), поливат се с разтопеното прясно масло, похлупват се с капак и се нагряват до кипване, след което веднага се поднасят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар