Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Яйца (5бр.)
Сос от печено ( рец.№ 818) 300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 32,27, М- 28,94, В - 6,24, кал. – 427
Почистеното от
ципите месо (от филето) се нарязва напречно на мускулните влакна на филии (по 2
бр. за порция), които се отъняват малко повече, отколкото за натурални шницели
. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се последователно в брашното
и в леко разбитите яйца и се пържат до готовност в загрятата мазнина (в малко количество).
Поставят се в метални шоли или от йена глас, на дъното
на които
предварително е сипан сосът от печено. Гарнират се със задушени грах и гъби,
изпържени картофи (на слама), поливат се с разтопеното прясно масло, похлупват
се с капак и се нагряват до кипване, след което веднага се поднасят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар