Какво да сготвя днес?

ДЮНЕР - КЕБАП



Телешко месо от труп                                                          2667                2000
- Телешко месо едра разфасовка                                         2105                2000
- Свинско месо от труп                                                        2299                2000
- Свинско месо едра разфасовка                                         2105                2000
- Овче месо от труп                                                              2500                2000
Кромид .лук                                                                            250                  210
Сол                                                                                            20                    20
Черен пипер                                                                                3                      3
Бяло вино                                                                                  50                    50
Чубрица                                                                                      2                      2
Магданоз                                                                                  20                     14
Гарнитура

Добив:                                                                                                                          1500/3000
Тегло на една порция                                                                                                  150/300
Химичен състав (без гарнитура):  Б - 41,52,   М - 10,89,   В - 3,47,   кал. - 285,8

Обезкостеното месо се почиства от ципите и сухожилията и се нарязва напречно на мускулните влакна на филин по 150-200 r, които леко се начукват, като им се придава кръгла форма. Поръсват се със сол и смления черен пипер, чубрицата и виното и се подреждат в тава, дъното на която е покрито с дребно нарязан лук. Поръсват се и
отгоре с дребно нарязан лук и се оставят да престоят 5-6 часа в хладилник.
След това маринованото месо се нанизва на специален шиш и се поставя вертикално на специална скара, в която предварително са поставени разгорени дървени въглища ( скарата може да се нагрява и чрез електронагреватели). При печенето шишът с месото се върти постоянно и бавно. Изпечените външни парчета се изрязват със специален
голям остър нож на тънки ивички, които падат върху лопатката
Поднасят се горещи с подходяща гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар