Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо едра разфасовка 2105 2000
- Свинско месо от труп 2299 2000
- Свинско месо едра разфасовка 2105 2000
- Овче месо от труп 2500 2000
Кромид .лук 250 210
Сол
20 20
Черен пипер
3
3
Бяло вино 50 50
Чубрица
2 2
Магданоз 20 14
Гарнитура
Добив: 1500/3000
Тегло на една порция 150/300
Химичен състав (без гарнитура): Б - 41,52, М - 10,89,
В - 3,47, кал. - 285,8
Обезкостеното месо се почиства от ципите и сухожилията и
се нарязва напречно на мускулните влакна на филин по 150-200 r, които леко се
начукват, като им се придава кръгла форма. Поръсват се със сол и смления черен
пипер, чубрицата и виното и се подреждат в тава, дъното на която е покрито с
дребно нарязан лук. Поръсват се и
отгоре с дребно нарязан лук и се оставят да престоят 5-6
часа в хладилник.
След това маринованото месо се нанизва на специален шиш и
се поставя вертикално на специална скара, в която предварително са поставени
разгорени дървени въглища ( скарата може да се нагрява и чрез
електронагреватели). При печенето шишът с месото се върти постоянно и бавно.
Изпечените външни парчета се изрязват със специален
голям остър нож на тънки ивички, които падат върху
лопатката
Поднасят се горещи с подходяща гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар