Какво да сготвя днес?

Панирани МЕДАЛЬОНИ




Свинско месо от труп                                                           1867                   1400
 - Свинско месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Брашно                                                                                        60                       60
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Кашкавал                                                                                  319                     300
Яйца (5бр.)                                                                                250                     200
Пресни домати                                                                         114                     100
Картофи крокети (рец.№410)                                                                                             400
Зелено масло (рец.№857)                                                                                                    150
Сос от печено  ( рец.№ 807)                                                                                                500
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 32,92,    М - 99,81,    В - 19,95    кал. - 1145


Почистеното от ципите месо (от рибиците) се нарязва на порционни парчета (по 4 бр. за порция), които чрез начукване се отъняват и се оформят на кръгчета. Кашкавалът се нарязва на 20 кръгчета с диаметър, малко по-малък от този на кръгчетата от месото. Между две кръгчета от месото се поставя по едно кръгче от кашкавала. Оформените медальони леко се притискат, поръсват се със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашното, потапят се в леко разбитите яйца и се пържат в загрятата мазнина най-напред на силен огън, а след това на слаб огън до готовност. Едновременно се изпържват 20 бр. кръгли картофени крокети за подложки на медальоните.
При поднасянето изпържените медальони се подреждат в плата върху картофените крокети. Върху тях на подложка от доматите се поставя красиво оформено късче от зеленото масло. Отстрани се подрежда гарнитурата - грах, ориз с гъби и др., освежена с клонки от магданоза. Сосът се поднася отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар