Свинско месо от труп 1867 1400
- Свинско месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Брашно
60 60
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Кашкавал
319 300
Яйца (5бр.)
250 200
Пресни домати
114 100
Картофи крокети (рец.№410) 400
Зелено масло (рец.№857)
150
Сос от печено (
рец.№ 807) 500
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 32,92, М - 99,81,
В - 19,95 кал. - 1145
Почистеното от
ципите месо (от рибиците) се нарязва на порционни парчета (по 4 бр. за порция),
които чрез начукване се отъняват и се оформят на кръгчета. Кашкавалът се
нарязва на 20 кръгчета с диаметър, малко по-малък от този на кръгчетата от
месото. Между две кръгчета от месото се поставя по едно кръгче от кашкавала. Оформените
медальони леко се притискат, поръсват се със сол и смлян черен пипер, овалват
се в брашното, потапят се в леко разбитите яйца и се пържат в загрятата мазнина
най-напред на силен огън, а след това на слаб огън до готовност. Едновременно
се изпържват 20 бр. кръгли картофени крокети за подложки на медальоните.
При поднасянето
изпържените медальони се подреждат в плата върху картофените крокети. Върху тях
на подложка от доматите се поставя красиво оформено късче от зеленото масло.
Отстрани се подрежда гарнитурата - грах, ориз с гъби и др., освежена с клонки
от магданоза. Сосът се поднася отделно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар