Какво да сготвя днес?

ШАТОБРИАН




Телешко месо от труп                                                           2667                   2000
 - Телешко месо разфасовано                                               2105                   2000
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Сос Мадейра (Мадара) – рец.896                                                                                        450
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                          750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 42,69,   М -35,16,   В - 10,17,   кал. - 543

Почистеното от ципите месо (външно или вътрешно филе) се нарязва  напречно на мускулните влакна на порционни парчета, които леко  се начукват, като им се придава овална форма, поръсват се със сол и смлян черен пипер, овадват се в брашното и се пържат в сидно загрятата мазнина, докато се образува червеникава коричка от двете им страни, но вътрешността им да остане сочна и розова. Поставят се в затоплени плата (чинии), поливат се с разтопеното прясно масло, гарнират се с картофи, грах или др. и се поднасят. Сосът се поднася отделно в сосиера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар