Телешко месо от труп 2667 2000
- Телешко месо
разфасовано 2105 2000
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Сос Мадейра (Мадара) – рец.896
450
Гарнитура (рец.№907)
750
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 42,69, М -35,16, В - 10,17, кал. - 543
Почистеното от
ципите месо (външно или вътрешно филе) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни
парчета, които леко се начукват, като им
се придава овална форма, поръсват се със сол и смлян черен пипер, овадват се в
брашното и се пържат в сидно загрятата мазнина, докато се образува червеникава
коричка от двете им страни, но
вътрешността им да остане сочна и розова. Поставят се в затоплени плата
(чинии), поливат се с разтопеното прясно масло, гарнират се с картофи, грах или
др. и се поднасят. Сосът се поднася отделно в сосиера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар