Какво да сготвя днес?

Шопска погача





Кисело мляко                                          500 гр.
Прясно масло                                          150 гр.
Прясно мляко                                          500 гр.            
Мая за хляб                                               45 гр.
Яйца (4бр.)                                              200 гр.             
Брашно                                                   2000 гр.           
Сол                                                             10 гр.
           


Смесете всички продукти без брашното. След това към тази смес постепенно прибавете брашното. Месете и бийте в масата двадесетина пъти. Оставете да втасва 2 часа. След това разделете на 3 по-големи и една малка топка. Големите топки разточете и ги намажете поотделно от двете страни с масло. Наложете ги една върху друга и ги разточете на голяма кора. Пак намажете с малко  масло и режете на ивици по 3см. Наредете ги в кръг около малката топка. Оставете да втаса 30 мин. Печете погачата  около 1,5 часа. Преди да я извадите, намажете с жълтък и допечете още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар