Какво да сготвя днес?

МЕДАЛЬОНИ БЪЛГАРСКА РИВИЕРА



Свинско месо от труп                                                           1867                   1400
 - Свинско месо разфасовано                                               1475                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Шунка                                                                                      366                      300
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Прясно масло                                                                             50                        50
Кашкавал                                                                                  213                     200
Яйца (10бр.)                                                                              500                     400
Сос от печено ( рец.№ 818)                                                                                                  300
Брашно                                                                                        60                       60
Магданоз                                                                                     40                       28
Гарнитура (рец.№907)                                                                                                        1300

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б - 36,81,   М - 44,46,    В - 46,26,    кал. - 754


Почистеното от ципите месо ( филе, рибици) се нарязва напречно на мускулните влакна на порционни парчета (по 2 бр. за порция), на които при разтъняването се придава кръгла форма, подобна на медал. Поръсени със сол и смлян черен пипер, медальоните се панират в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато от двете им страни
 се образува червеникава коричка. Същевременно се изпържват бъркани яйца с кашкавал в средно готов вид, шунката се нарязва на 20 филийки, които леко се нагряват, а тарталетките се пълят с грах ( 10 бр.) и със задушени моркови (10 бр.)
Готовите медальони се нареждат в плато върху напълнените тарталетки (за всяка порция да има по една тарталетка с грах и една с моркови) и се покриват с по една филийка от шунката. Върху шунката  се разпределят с помощта на черпаче приготвените с кашкавал бъркани яйца, като се оформят на купчинки. Върху купчинките от яйцата се забожда с атлетче по една гъбка, оформена на розичка.
Отстрани се сипва сосът от печено и се подрежда гарнитурата - пържени картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар