Свинско месо от труп 1867 1400
- Свинско месо
разфасовано 1475 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Шунка
366 300
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Прясно масло
50 50
Кашкавал
213 200
Яйца (10бр.) 500 400
Сос от печено ( рец.№ 818) 300
Брашно
60 60
Магданоз
40 28
Гарнитура (рец.№907)
1300
Добив:
3000
Тегло на една
порция: 300
Химичен състав: Б - 36,81, М - 44,46, В - 46,26, кал. - 754
Почистеното от
ципите месо ( филе, рибици) се нарязва напречно на мускулните влакна на
порционни парчета (по 2 бр. за порция), на които при разтъняването се придава кръгла
форма, подобна на медал. Поръсени със сол и смлян черен пипер, медальоните се
панират в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато от двете им страни
се образува червеникава коричка. Същевременно
се изпържват бъркани яйца с кашкавал в средно готов вид, шунката се нарязва на
20 филийки, които леко се нагряват, а тарталетките се пълят с грах ( 10 бр.) и
със задушени моркови (10 бр.)
Готовите медальони
се нареждат в плато върху напълнените тарталетки (за всяка порция да има по
една тарталетка с грах и една с моркови) и се покриват с по една филийка от
шунката. Върху шунката се разпределят с
помощта на черпаче приготвените с кашкавал бъркани яйца, като се оформят на
купчинки. Върху купчинките от яйцата се забожда с атлетче по една гъбка,
оформена на розичка.
Отстрани се сипва
сосът от печено и се подрежда гарнитурата - пържени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар