Какво да сготвя днес?

Стек ХАВАЯ



Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Прясно масло                                                                              50                       50
Шунка                                                                                        326                     300
Ананас (10бр.- кръгчета)                                                         550                      385
Кашкавал                                                                                   319                     300
Сос Мадара (Мадейра ) - (рец. № 816)                                                                                250
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3400
Тегло на една порция:                                                                                                           340
Химичен състав:  Б- 42,38,    М-73,41,    В -2,17,   кал. - 906

Месото (от външното филе), почистено от ципите, се нарязват на порционни парчета (шницели) с дебелина 10-12 мм, посипват се с черен пипер, а след това се овалват в брашното и се изпържват в мазнината. Изпържените стекове се поставят в огнеупорни плата. Върху тях се подреждат последователно филийки от шунката (предварително загрети), кръгчета от ананаса и филийки от кашкавала, отрязани по размера на стековете. В средата на всяка филийка от кашкавала се прави вдлъбнатинка, в която се поставя късче от прясното масло. Така приготвените стекове се слагат в предварително загрята  фурна или в електрогрил с горно нагряване и се запичат. Поднасят се горещи с гарнитура от пържени картофи, грах с ориз или др. Сосът се сипва отстрани на порциите или се поднася отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар