Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин 150 150
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Шунка 326 300
Ананас (10бр.- кръгчета) 550 385
Кашкавал
319 300
Сос Мадара (Мадейра ) - (рец.
№ 816) 250
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б-
42,38, М-73,41, В -2,17, кал. - 906
Месото (от външното филе), почистено от ципите, се
нарязват на порционни парчета (шницели) с дебелина 10-12 мм, посипват се с черен
пипер, а след това се овалват в брашното и се изпържват в мазнината.
Изпържените стекове се поставят в огнеупорни плата. Върху тях се подреждат
последователно филийки от шунката (предварително загрети), кръгчета от ананаса и филийки от кашкавала, отрязани
по размера на стековете. В средата на всяка филийка от кашкавала се прави
вдлъбнатинка, в която се поставя късче от прясното масло. Така приготвените
стекове се слагат в предварително загрята фурна или
в електрогрил с горно нагряване и се запичат. Поднасят се горещи с гарнитура от
пържени картофи, грах с ориз или др. Сосът се сипва отстрани на порциите или се
поднася отделно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар