Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Зелено масло (рец.
№ 857) 150
Тъмночервен сос с червено вино (рец.№ 817) 300
Лимон
110 100
Гарнитура (рец.№907, 897)
750
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б -- 30,81, М -
34,49, В - 13,29, кал. - 501
Месото (от външното филе), почистено от ципите, се
нарязва напречно
на мускулните влакна на порционни парчета, които след
като се начукат, за да се отънят, се поръсват със сол и черен пнпер, овалват се
в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато се образува кафява коричка
от двете им страни.
При поднасянето в затоплени плата (чинии) се слага по
един изпържен
рамстег, който се полива със соса и се гарнира с крокети
от картофи, оформени като подкова, смес от грах и моркови в средата.
Отгоре се слагат кръгче от лимона и зелено масло
(оцветено с магданоз
т. нар. метър
д'отел).
Няма коментари:
Публикуване на коментар