Какво да сготвя днес?

Рамстег МЕТЪР Д' ОТЕЛ




Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             150                      150
- Растително масло                                                                  150                      150
- Маргарин                                                                               150                      150
Брашно                                                                                        60                       60
Зелено  масло (рец. № 857)                                                                                                 150
Тъмночервен сос с червено вино (рец.№ 817)                                                                   300
Лимон                                                                                        110                     100
Гарнитура (рец.№907, 897)                                                                                                  750

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б -- 30,81,    М - 34,49,    В - 13,29,    кал. - 501


Месото (от външното филе), почистено от ципите, се нарязва напречно
на мускулните влакна на порционни парчета, които след като се начукат, за да се отънят, се поръсват със сол и черен пнпер, овалват се в брашното и се пържат в загрятата мазнина, докато се образува кафява коричка от двете им страни.
При поднасянето в затоплени плата (чинии) се слага по един изпържен
рамстег, който се полива със соса и се гарнира с крокети от картофи, оформени като подкова, смес от грах и моркови в средата.
Отгоре се слагат кръгче от лимона и зелено масло (оцветено с магданоз
 т. нар. метър д'отел).

Няма коментари:

Публикуване на коментар