Какво да сготвя днес?

Стек ТРАКИЯ




Телешко месо от труп                                                           1867                   1400
 - Телешко месо разфасовано                                               1474                   1400
Сол                                                                                              20                       20
Черен пипер                                                                                 3                         3
Свинска маc                                                                             250                      250
- Растително масло                                                                  250                      250
- Маргарин                                                                               250                      250
Брашно                                                                                        60                       60
Яйца (10бр.)                                                                              500                     400
Домати                                                                                     1660                   1245
Прясно масло                                                                              50                       50
Гъби стерилизирани                                                                  574                    330
Сирене                                                                                        104                    100
Кренвирши                                                                                 102                    100
Хляб                                                                                            400                    330
Яйца за панирване на хляба   (2-3бр.)                                      125                    100
Сос  от печено  (рец. № 818)                                                                                                300
Магданоз                                                                                      40                      28

Добив:                                                                                                                                   3400
Тегло на една порция:                                                                                                           340
Химичен състав:  Б- 44,42,    М-37,60,    В -35,11,   кал. - 675

Месото (от външното филе), почистено от ципите, се нарязва на порционни парчета, които се начукват с широката страна на сатър или с дървено чукче и се оформят на елипсовидни или четириъгълни шницели. Поръсват се със сол и смления черен пипер, панират се в брашното и се изпържват в мазнината. В същото време се приготвят омлетчета от яйцата, гъбите и сиренето. Доматите, обелени и нарязани на кръгчета, се панират в брашното и леко се запържват. Кренвиршите, обелени от ципата и нарязанa на кръгчета, се загряват леко в мазнината. Хлябът се нарязва на филийки, които се панират в разбитите яйца и се изпържват. Готовите стекове се поставят в плато. Върху всеки от тях се слага по едно  омлетче с едно охлювче от маслото в средата, а околовръст се подреждат кръгчетата от доматите и кренвиршите. Встрани от стековете се подрежда гарнитурата - пържени картофи, задушени моркови и  др., и се сипва сосът ( сосът може да се поднесе отделно в сосиера).


Няма коментари:

Публикуване на коментар