Бульон кафяв 1200
Пюре от домати 40
Растително масло 60
- Мас 60
- Маргари 60
Брашно 60
Сол 15
Захар 1
Добив:
1000
Химичен състав: Б - 8, М – 60,8, В - 50,
кал. - 802
Приготвената от
брашно и 2/3 части от мазнината тъмна запръжка се разрежда с бульона и като се
разбърка с тел, за да не се получат топчета, се заграява до кипване.
Едновременно в останалата мазнина се запържва леко доматеното пюре и се прибавя
в соса. Сосът се посолява и се вари 40 - 50 минути, след което се прецежда.
Използва се за приготвяне на производни сосове - италиански, пикантен, с гъби,
ловджийски, паприка и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар