Агнешко месо от
труп 1333 1000
-
Телешко месо от труп 1333 1000
-
Телешко месо разфасовано 1053 1000
-
Кайма - смес 1000 1000
Свинска мас 150 150
-
Растително масло 150 150
Прясно масло 50 50
Зелен кромид
лук 200 176
Ориз 100 200
Домати 200 176
Доматено пюре 30 30
Тиквички 2000
1300
Магданоз 40 28
-
Копър 40
28
Кисело мляко 400 388
Яйца (2 - 1 1/2
бр.) 100
80
Брашно 60 60
Моркови (за
оцветяване) 70
56
Сол 25 25
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една
порция:
300
Химичен състав: Б-25,67,
М-26,85, В - 20,85, кал. - 440
Тиквичките се
остъргват и се отрязват по малко откъм двата края, след което се издълбават (да
останат с дебелика 0,75 мм). Напълват
се с подготвената
плънка (виж рец. № 787 Пълнени пиперки), без да се претъпкват, нареждат се в
тава или тенджера, заливат се с бульон или гореща вода, притискат се с чиния и
се варят. Когато са почти
готови, се заливат
със смес от разбитите с киселото мляко яйца и брашно, разредена с част от соса
на ястието (виж рец. № 787 Пълнени пиперки). Съдът се разклаща н отново се
слага на печката за 5-1O минути. През това време ястието се полива с
прецеденото масло, в което са изпържени предвидените за оцветяването му
настъргани моркови. При поднасяне порциите се поръсват с дребно нарязан магданоз
(копър).
Забележка.
Издълбаната вътрешност на тиквичките може да се накълца на
дребно и да се
прибави при задушаването на лука за плънката или да се използува
за приготвяне на
крем-супа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар