Пиле
1505 1400
–
Кокошка
1505 1400
–
Пуйка
1505 1400
–
Гъска 1505 1400
–
Патица 1505 1400
–
Птичи дреболии 1505 1400
Прясно масло
50 50
Свинска мас
150 150
–
Растително
масло 150 150
Маргарин
150 150
Магданоз – пресен 50
50
Ориз
400 400
Лютиви пиперки ( сушени) 10 10
Червени домати
500 375
Кромид лук 200 168
Сол
30 30
Черен пипер 2 2
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б – 25,63
М – 23,56 В – 34,90 кал. – 468
Изчистената и измита птица се нарязва на порции, които се запържат в загрятата мазнина. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване дребно нарязаният и леко
посолен лук. Връща се запърженото месо, залива се с бульона или с
топла вода и се вари на тих огън до омекване. Около половин час преди
сваряването на месото се прибавят солта,
обелените и нарязани домати, почистеният, измит и оцеден ориз( за
предпочитане е да бъде леко запържен). Ястието се запича в умерена фурна. При
поднасяне всяка порция се поръсва с
дребно нарязан магданоз и ситно смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар