Пиле
1505 1400
–
Кокошка
1505 1400
–
Пуйка
1505 1400
–
Гъска 1505 1400
–
Патица 1505 1400
Паприкаш -
консерва 2000 2000
–
Паприкаш –
замразен 1600 1600
–
Пиперки Сиврия –
пресни 1860 1600
Прясно масло
50 50
Свинска мас
150 150
–
Растително
масло 150 150
Маргарин
150 150
Магданоз – пресен 50
35
Брашно 30 30
Доматино пюре 20 20
Червени домати
500 375
Кромид лук 500 420
Сол
30 30
Черен пипер 6 6
Червен пипер 2 2
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б – 25,36
М – 23,76 В – 16,83 кал. – 394
Изчистената и измита птица се нарязва на порции, които се запържат в загрятата мазнина. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване дребно нарязаният и леко
посолен лук и се запържва леко
доматеното пюре. Слага се червеният пипер и се налива бульон или топла вода. В получения сос след
посоляването кипването му се връща
месото и се вари до полуомекване. Прибавят
се задушените в мазнина пиперки, нарязани без семето, нарязаните на
кръгчета обелени червени домати и черният пипер. Ястието се
пече в умерена фурна почти до готовност. Тогава се прибавя отделно запърженото
брашно. Няколко минути след това ястието
се отстранява от огъня. При поднасянето всяка порция се поръсва с дребно
нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар