Какво да сготвя днес?

Птица паприкаш





Пиле                                                                                      1505                 1400
        Кокошка                                                                        1505                 1400
        Пуйка                                                                             1505                 1400
        Гъска                                                                              1505                 1400
        Патица                                                                           1505                  1400
Паприкаш -  консерва                                                         2000                  2000
        Паприкаш – замразен                                                   1600                  1600
        Пиперки Сиврия – пресни                                            1860                 1600
Прясно масло                                                                           50                   50  
Свинска мас                                                                           150                    150
        Растително масло                                                           150                    150
Маргарин                                                                         150                    150     
Магданоз – пресен                                                                  50                      35
Брашно                                                                                     30                      30
Доматино пюре                                                                       20                       20
Червени домати                                                                     500                     375
Кромид лук                                                                            500                     420
Сол                                                                                           30                      30
Черен пипер                                                                              6                        6
Червен пипер                                                                            2                        2

Добив:                                                                                                                               3000
Тегло на една порция:                                                                                                      300
Химичен състав:   Б – 25,36   М – 23,76    В – 16,83   кал. – 394

Изчистената и измита птица се нарязва  на порции, които се запържат в  загрятата мазнина. В същата мазнина  след изваждането на месото се задушават  до омекване дребно нарязаният и леко посолен  лук и се запържва леко доматеното пюре. Слага се червеният  пипер и се налива  бульон или топла вода. В получения сос след посоляването кипването му се  връща месото и се вари до полуомекване.  Прибавят се задушените в мазнина пиперки, нарязани без семето, нарязаните на кръгчета  обелени  червени домати и черният пипер. Ястието се пече в умерена фурна почти до готовност. Тогава се прибавя отделно запърженото брашно. Няколко минути след  това ястието се отстранява от огъня. При поднасянето всяка порция се поръсва с дребно нарязания магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар