Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Свинска маc
250 250
- Растително масло 250 250
- Маргарин 250 250
Брашно
60 60
Прясно масло 50 50
Яйца (10 бр.)
500 400
Галета
300
300
Шунка 326 300
Кашкавал 319 300
Магданоз
40 28
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б-50,31, М-60,38, B-29,60, кал. - 889
Месото (от външното филе) се почиства от ципите и се
нарязва (напречно на мускулните влакна) на порционни парчета (по 2 бр. За порция),
които не се отрязват до края. Получените шницели се разтварят и се отъняват,
като се начукват с дървено чукче, към което е прикрепена металическа назъбена
пластинка, или с широката страна
на сатър, набраздяват се леко с нож, посоляват се и се
поръсват със смлян черен пипер. В единия край на всеки шницел се поставят по една
филийка от шунката и една филийка от кашкавала, които се покриват с другия край
на шницела. Съединените краища се начукват, за да се слепят, или се забождат с
метални шишчета. Оформените стекове се потапят в леко разбитите яйца, към които
е прибавено малко растително масло, овалват се в галетата и се слагат в
загрятата мазнина. След като леко се запържат, температурата се понижава запържените стекове се гарнират с пържени
картофи, грах, моркови или друг вид гарнитура и клонки от магданоза.
Непосредствено преди поднасянето върху всеки от тях се слага по едно парченце
or прясното масло, оформено като орехче, охлювче или звездичка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар