Телешко месо от труп 1880 1410
- Овче месо от труп 1763
1410
- Свинско месо 1623 1410
- Кайма – смес 1410 1410
- Рибна кайма 1560
1560
Хляб 220 198
Вода
120 120
Яйца за сместа (2
- 1 1/2 бр-) 100
80
Кромид лук 150 126
Магданоз (за сместа) 50 35
Моркови 130 105
Целина 150 135
Домати 100 88
Яйца за омлета (3-2 бр.) 150 120
Прясно мляко 30
29
Галета
30 30
Свинска мас
100 100
- Растително масло 100 100
Прясно масло 50 50
Грах от консерва 50 33
Магданоз (за омлета)
30 21
Сол 25 25
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б
- 35,41, М - 32,0-4, В - 22,56, кал. - 535
Месото от предната част се измива, обезкостява се,
нарязва се на парченца, поръсва се с едро смления черен пипер и сол и се смила.
Към смляното месо се прибавят дребно нарязаният кромид лук, магданозът, нарязан
на ситно, накиснатият във водата и отцеден Хляб( без кората) и яйцата. Сместа
се омесва добре и се оставя в хладилник
за около 40 минута. Морковите и целината, след като се
измият, се сваряват, обелват
се, нарязват се на дребно и се задушават заедно с
отцедения грах в маслото и малко бульон, докато останат на мазнина. Прибавят се
обелените и нарязани на дребно домати, ситно нарязаният магданоз и след 5
минути - яйцата, разбити със сол и прясното мляко. Сместа се пържи, докато
яйцата се съединят със зеленчука. Готовият омлет се накълцва на дребно.
Охладената кайма отново се омесва, разстила се върху
мокра кърпа на пласт с форма на правоъгълник, дебел около 2 см, покрива се с
накълцания омлет, който се притиска леко с пръстите, за да проникне в сместа, и
с помощта на кърпата се увива на руло. Рулото се поставя в намазана с масло
тава, намазва се с яйце, поръсва се с rалетата и настърrания кашкавал, полива
се със загрятата мас, набожда се на 2-3 места с Вилица и се пече във фурна.
Готовото руло се нарязва на филийки, поставя се в загрята чиния, полива се с
rъбен сос и се гарнира с пресни картофи с масло, карфиол с масло или друrа
подходяща гарнитура.