Свинско месо от гърдите
с кости 1429 1400
- Свинско
месо разфасовано 1263 1200
- Свинско
месо от труп 1379 1200
Свинска мас 200 200
Кромид лук 200
168
Кисело зеле на глави
-
Кисело зеле рязано
Доматено пюре
30 30
Сушени лютиви пиперки 20 20
Червен nвпер 10 10
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б - 21,03,
М- 62,78, В - 11,35, кал. - 716
Месото, нарязано на
порционни парчеrа, се задушава заедно с нарязания на дребно лук в част от
мазнината и малко Бульон, докато nочти се стопи лукът.
Поръсва се с червения пипер, залива се с разреденото с вода доматено пюре и се задушава,
докато се изпари водата. Добавя се малко бульон или гореща вода и задушаването продължава
до полуомекването на
месото.
Зелето, след като се нареже, се промива със студена
вода (ако е солено), поставя се в тава и се задушава във фурната с останалата ,част
от мазнината, като отвреме навреме се разбърква. Когато зелето омекне и намали обема
си, се прибавя полузадушеното месо заедно със соса, лютивите сушени пиперки и черният
пипер. Месото се покрива
със зеле и ястието се
пече докато остане на мазнина.
Забележка. За добрця
вкус на ястието още със започването на производствения
процес, преди да бъде
нарязано месото, зелето трябва да бъде поставено във фypната да се задушава с част
от мазнината
Няма коментари:
Публикуване на коментар