Какво да сготвя днес?

Свинско месо с кисело зеле




Свинско месо от гърдите с кости                                          1429                1400  
 -  Свинско месо разфасовано                                                1263                1200
 -  Свинско месо от труп                                                         1379                1200
Свинска мас                                                                              200                   200
Кромид лук                                                                               200                   168
Кисело зеле на глави
-          Кисело зеле рязано
Доматено пюре                                                                          30                     30
Сушени лютиви пиперки                                                          20                     20
Червен nвпер                                                                              10                     10


Добив:                                                                                                                                  3000
Тегло на една порция:                                                                                                          300
Химичен състав:  Б - 21,03,   М- 62,78,   В - 11,35,   кал. - 716

Месото, нарязано на порционни парчеrа, се задушава заедно с нарязания на дребно лук в част от мазнината и малко Бульон, докато nочти се стопи лукът. Поръсва се с червения пипер, залива се с разреденото с вода доматено пюре и се задушава, докато се изпари водата. Добавя се малко бульон или гореща вода и задушаването продължава
до полуомекването на месото.
  Зелето, след като се нареже, се промива със студена вода (ако е солено), поставя се в тава и се задушава във фурната с останалата ,част от мазнината, като отвреме навреме се разбърква. Когато зелето омекне и намали обема си, се прибавя полузадушеното месо заедно със соса, лютивите сушени пиперки и черният пипер. Месото се покрива
със зеле и ястието се пече докато остане на мазнина.
Забележка. За добрця вкус на ястието още със започването на производствения
процес, преди да бъде нарязано месото, зелето трябва да бъде поставено във фypната да се задушава с част от мазнината 


Няма коментари:

Публикуване на коментар