Продукти за 100кг Бруто/ г Нето/г
Зелени доматчета 19,000 17,780
Пиперки от Сиврия
19,200 18,600
Моркови 14,600 11,700
Пиперки от сорта Чорбаджийски 13,200 11,680
Краставици 13,200
12,900
Карфиол 18,700 10,300
Целина – листа 3,800 3,400
Зеле
19,900 16,500
Вода 90,000 90,000
Сол
4,700 4,700
Оцет
3,700 3,700
Добив на ферментацията:
100кг
Зеленчуците се почистват и измиват,
след което зеленото се нарязва на резенчета, морковите се остъргват,
карфиола се начупва на розички, а пиперките и доматите се надупчват с
велица. Така приготвените зеленчуци се
нреждат в подходящ съд , като между редовете се слагат листата от целината, и
се заливат с изстиналата и прцедена саламура, приготвена от оцета, водата и
солта.
Туршията се притиска с дървена кръстачка и чист речен
камък и се оставя да ферментира 15-20 дни в хладно избено помещение. Претака се
през 1-2 дни в продължение на 10 дни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар