Какво да сготвя днес?

Птица със спанак






Пиле                                                                                      1505                 1400
        Кокошка                                                                        1505                 1400
        Пуйка                                                                             1505                 1400
        Патица                                                                           1505                  1400
Спанак                                                                                  2000                  1300
Кисело мляко                                                                        500                   485
Прясно масло                                                                           50                   50  
Свинска мас                                                                           150                    150
        Растително масло                                                           150                    150
Маргарин                                                                         150                    150     
Магданоз – пресен                                                                  50                      35
Брашно                                                                                     30                      30
Доматино пюре                                                                       20                       20
Червени домати                                                                     500                     375
Кромид лук                                                                            500                     420
Сол                                                                                           30                      30
Черен пипер                                                                              6                        6
Червен пипер                                                                            2                        2
Джоджен                                                                                  50                       35

Добив:                                                                                                                               3000
Тегло на една порция:                                                                                                      300
Химичен състав:   Б – 29,02   М – 25,25    В – 13,72   кал. – 410

Изчистената и измита птица се нарязва  на порции, които се запържат в  загрятата мазнина. Слага се дребно нарязаният лук и се задушава. Прибавят се последователно доматеното пюре  и брашното и леко се запържват, след което се слага  червеният пипер. Заливат се с бульон или топла вода, посоляват се и заедо с прибавения черен пипер се варят на тих огън или във фурна. Когато месото епочти сварено, се прибавят спанакът, предварително задушен в останалата мазнина , и нарязаните червени домати и джоджен. Ястието  се вари още 15-20 минути. Поднася се с кисело мляко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар