Пиле
1505 1400
–
Кокошка
1505 1400
–
Пуйка
1505 1400
–
Патица 1505 1400
Спанак 2000 1300
Кисело мляко 500 485
Прясно масло
50 50
Свинска мас
150 150
–
Растително
масло 150 150
Маргарин
150 150
Магданоз – пресен 50
35
Брашно 30 30
Доматино пюре 20 20
Червени домати
500 375
Кромид лук 500 420
Сол
30 30
Черен пипер 6 6
Червен пипер 2 2
Джоджен 50 35
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б – 29,02
М – 25,25 В – 13,72 кал. – 410
Изчистената и измита птица се нарязва на порции, които се запържат в загрятата мазнина. Слага се дребно нарязаният
лук и се задушава. Прибавят се последователно доматеното пюре и брашното и леко се запържват, след което се
слага червеният пипер. Заливат се с
бульон или топла вода, посоляват се и заедо с прибавения черен пипер се варят
на тих огън или във фурна. Когато месото епочти сварено, се прибавят спанакът,
предварително задушен в останалата мазнина , и нарязаните червени домати и
джоджен. Ястието се вари още 15-20
минути. Поднася се с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар