Какво да сготвя днес?

Руло от смляно месо с гъби и шунка






Телешко месо от труп                                                                    1880                  1410
        Овче месо от труп                                                                   1763                  1410
        Свинско месо от труп                                                             1621                  1410
        Телешко месо разфасовано                                                    1484                  1410
        Свинско месо разфасовано                                                     1484                  1410
        Кайма – смес                                                                            1410                  1410
Кромид лук                                                                                        150                    126
Хляб                                                                                                    220                    198
Вода                                                                                                    120                    120
Прясно мляко                                                                                    120                    120
Яйцa за сместа и за намазване (2 бр.)                                             100                      80
Яйца варени за плънката(З-2 бр.)                                                   150                    120
Магданоз                                                                                             50                      35
Шунка обикновена                                                                           200                    160
        Шунка роле                                                                               174                    160
Гъбн пресни                                                                                      200                    186
 –Гъби стерилизирани                                                                     180                     104
Стерилизирани краставички                                                            50                       35
Прясно масло                                                                                     50                       50
Кашкавал                                                                                            50                       47
Галета                                                                                                  30                      30
Полуфабрикат                                                                                                           2450
Сол                                                                                                       25                      25
Черен пипер                                                                                          3                        3
Свинска мас                                                                                      100                    100
        Растително масло                                                                     100                    100
Сос от печено                                                                                                                                  300                                                                                                        
Гарнитура                                                                                                                                         700


Добив:                                                                                                                                             3000
Тегло на една порция:                                                                                                                     300
Химичен състав:  Б - 37,60,   М - 30,91,   В - 15,45,   кал. - 504   

От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата, смления  черен пипер, накиснатия във водата (млякото) и отцеден хляб и сол на вкус се приготвя смес, както за кюфтета. която престоява в хладилник около 40 минути. След това сместа се разстила върху мокра кърпа на пласт във форма на правоъгълнпк с дебелина около 2 см. Отгоре се разстилат на равномерен пласт нарязаните на ивички и задушени с прясното масло гъби, кисели краставички и шунка, както и накълцаните на дребно твърдо сварени яйца. С помощта на кърпата сместа с плънката се увива на руло, което се притиска по дължината  и в краищата, за да не изпадне плънката. Рулото се поставя в намазана с масло тава, намазва се с разбито яйце отгоре и отстрани, поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с разтопената
свинска мае, набожда се на няколко места с вилица и се пече във фурна до зачервяване.
Готовото руло се нарязва на филийки, полива се със соса от печено и се гарнира с пържени картофи, ориз, грах или друга подходяща гарнитура.



Няма коментари:

Публикуване на коментар