Телешко месо
от труп
1880 1410
–
Овче месо от труп 1763 1410
–
Свинско месо от труп 1621 1410
–
Телешко месо разфасовано 1484 1410
–
Свинско месо разфасовано 1484 1410
–
Кайма – смес 1410 1410
Кромид лук
150 126
Хляб 220 198
Вода
120 120
Прясно мляко 120
120
Яйцa за сместа и за намазване (2 бр.)
100 80
Яйца варени за плънката(З-2 бр.) 150 120
Магданоз 50 35
Шунка обикновена
200 160
–
Шунка роле 174 160
Гъбн пресни 200 186
–Гъби стерилизирани 180 104
Стерилизирани краставички 50 35
Прясно масло 50 50
Кашкавал 50
47
Галета 30
30
Полуфабрикат 2450
Сол 25 25
Черен пипер
3 3
Свинска мас 100 100
–
Растително масло 100 100
Сос от печено 300
Гарнитура 700
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б -
37,60, М - 30,91, В - 15,45,
кал. - 504
От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата,
смления черен пипер, накиснатия във водата
(млякото) и отцеден хляб и сол на вкус се приготвя смес, както за кюфтета. която
престоява в хладилник около 40 минути. След това сместа се разстила върху мокра
кърпа на пласт във форма на правоъгълнпк с дебелина около 2 см. Отгоре се разстилат
на равномерен пласт нарязаните на ивички и задушени с прясното масло гъби, кисели
краставички и шунка, както и накълцаните на дребно твърдо сварени яйца. С помощта
на кърпата сместа с плънката се увива на руло, което се притиска по дължината и в краищата, за да не изпадне плънката. Рулото
се поставя в намазана с масло тава, намазва се с разбито яйце отгоре и отстрани,
поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с разтопената
свинска мае, набожда се на няколко места с вилица и се пече
във фурна до зачервяване.
Готовото руло се нарязва на филийки, полива се със соса от
печено и се гарнира с пържени картофи, ориз, грах или друга подходяща гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар