Tелешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо едра разфасовка 1474 1400
Сол
20 20
Черен пипер
3 3
Прясно масло 50
50
Гъби пресни
500 465
- Гъби
стерилизирани
574 333
Домати
500 465
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Яйца (2 -3бр.)
125 100
Сос с червено вино (рец.№ 817)
250
Гарнитура (рец.№907, 908)
1000
Хляб (10 филии)
400 330
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б - 38,64, М - 37,84, В - 46,59, кал. - 701
От средата на почистеното от ципите и сухожилията
вътрешно филе се отрязват порционни парчета с дебелина 20 - 30 мм, които чрез
натискане с ръка или сатър леко се отъняват, като същевременно им се придава
кръгла форма. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, панират се в брашното и
се изпържват в загрятата мазнина.
Хлебните филии се потапят от едната страна в разбитите
яйца и се изпържват. Доматите се издълбават, поръсват се със сол и смлян черен
пипер и се оставят да престоят 7-10 минути, след което се отцеждат, слагат се в
фритюрник за 2-3 секунди и се напълват с нарязаните на ивички и сотирани в
маслото гъби.
Изпържените филета се поставят върху панираните хлебни
крутони. Върху тях се слагат по един домат и по едно охлювче, орехче или звездичиа,
оформени от прясното масло, а отстрани се сипва сосът и се подрежда гарнитурата
- пържени картофи (помпай). грах и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар