Телешко месо от труп 1880 1410
-
Овче (овнешко) мeco от
труп 1763 1410
-
Свинско месо от
труп 1621 1410
-
Телешко месо
разфасовано 1484 1410
-
Свинско месо
разфасовано 1484 1410
-
Кайма - смес 1410 1410
-
Рибна кайма 1560 1560
Кромид лук 150 126
Магданоз 50 35
Моркови 130 104
Целина 150 135
Сланина - прясна 80 77
Хляб 220 198
Вода 120 120
Прясно мляко 120 116
Яйца за сместа (1 1/2 бр.)
и за намазване (1
1/2бр) 100
80
Галета 30 30
Варени яйца за плънката 3-4 бр. 150 120
Кашкавал 50 47
Свинска мас 100 100
Растително масло 100 100
Прясно масло 50 50
Черен пипер 3 3
Сол 25
25
Сол от печено 300
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б -35,31,
М
-32,00, В -17,01, кал.-512
От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз,
накиснатия във водата и изстискан хляб, яйцата, смления черен пипер и сол на вкус
се приготвя смес, както за пържени кюфтета, която след като престои в хладилник
около 40 минути, се разстила върху мокра кърпа на пласт с дебелин а 1,5 - 2 см
във форма на правоъrъник. Отгоре
по дължина и през
2-3 см се слагат на редове нарязаните на ивички с дЪлжина 8,5 - 1см задущени в
маста и прясното масло моркови и целина и запържената сланина, а no средата -
peд от твърдо сварените яйца, нарязани на половинки. С nомощта на кърпата
сместа се повдига и се увива на руло. Рулото се притиска по дължиината, а в
краищата се загъва, а за да не изпадне плънката, поставя
се в намазана с масло тава, намазва се отrоре и отстрани с разбития белтък,
поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с останалата мазнина,
набожда се на няколко места с вилица и се пече във фурна. Петнадесет минути:
преди Изваждането му от фурната рулото се залива с останалото разтопено прясно
масло. Готовото руло, след като престои 15-20 минути, се нарязва на филийки с
дебелина 1 - 1,5 см, които се поставят в загрети чинии,
заливат се с горещия сос от печено и се гарнират с
пържени картофи, зеленчуци с масло, ориз или друга подходяща гарнитура.