Свинско месо от
труп 2122
1846
-
Свинско месо разфасовано 1943 1846
-
Агнешко месо от труп 2461 1846
-
Телешко месо разфасовано 2037 1935
-
Телешко месо от труп
2580 1935
Свинска мас 150 150
-
Растително масло 150 150
Кромид лук 1000 840
–
Праз лук 1200
840
Пиперки „ капии“ 800 450
Малки лютиви
пиперки 100 97
Доматено пюре 50 50
Червено вино 100 100
Магданоз 50
35
Чубрица 20 20
Сол 20
20
Червен пипер 10 10
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция: 300
Химичен състав: Б- 28,34,
М – 80,09, В – 12,07, кал. – 910
Месото (от бут , плешка или врат) се
измива със студена вода, обезкостява се, нарязва се и на парченца по 25-30 г и
се задушава в мазнина заедно с дребно нарязаният лук. Като се изпари
водата,отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивици
пиперки „капии“, червеният пипер, едро смленият черен пипер солта и разреденото
доматено пюре. След 4-5 минути се добавят виното, лютивите пиперчици(цели) част от магданоза, нарязан на дребно,
чубрицата и малко бульон. Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да
къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасяне порциите се
поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.