Какво да сготвя днес?

Кавърма кебап





Свинско месо от труп                                                           2122                 1846
-          Свинско месо разфасовано                                           1943                 1846
-          Агнешко месо от труп                                                   2461                 1846
-          Телешко месо разфасовано                                           2037                 1935
-          Телешко месо от труп                                                    2580                 1935   
Свинска мас                                                                             150                   150
-          Растително масло                                                             150                   150
Кромид лук                                                                             1000                   840
        Праз лук                                                                           1200                   840
Пиперки „ капии“                                                                    800                    450
Малки лютиви пиперки                                                          100                      97
Доматено пюре                                                                          50                      50  
Червено вино                                                                            100                    100
Магданоз                                                                                     50                      35
Чубрица                                                                                       20                     20
Сол                                                                                               20                     20
Червен пипер                                                                              10                     10
Черен пипер                                                                                  3                       3

Добив:                                                                                                                                  3000
Тегло на една порция:                                                                                                          300
Химичен състав:  Б- 28,34,   М – 80,09,   В – 12,07,   кал. – 910

Месото (от бут , плешка или врат) се измива със студена вода, обезкостява се, нарязва се и на парченца по 25-30 г и се задушава в мазнина заедно с дребно нарязаният лук. Като се изпари водата,отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивици пиперки „капии“, червеният пипер, едро смленият черен пипер солта и разреденото доматено пюре. След 4-5 минути се добавят виното, лютивите пиперчици(цели)  част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон. Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасяне порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.