Телешко месо от труп 1867 1400
- Телешко месо
разфасовано
1474 1400
Сол
20
20
Черен пипер
3 3
Яйца (2-3 бр.) 50 40
Прясно масло 50 50
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Хляб 400 330
Тъмночервен сос с червено вино (рец.№ 817) 169 160
Кашкавал 30 30
Карфиол 1265 700
Сос Бешамел (рец.№ 841) 300 300
Гарнитура (рец.№907, 897)
1000
Магданоз
40 28
Добив:
3400
Тегло на една порция:
340
Химичен състав: Б - 37,21. М -
42,93, В - 39,23, кал. - 712
От почистеното бонфиле се отрязват порционни
парчета, отговарящи на нетното тегло,
посочено в рецептата. Начукват се леко с тъпата страна на сатъра, като
същевременно им се придава кръгла форма, поръсват се със сол и смлян черен
пипер, панират се в брашното и се полуизпържват в загрятата мазнина. Поднасят
се горещи, като се
поставят върху филия от xлябa, панирана от едната страна
в разбитите яйца и изпържена в мазнината, и се заливат с предварително
приготвения сос. отстрани се слага гарнитурата: задушени картофи, пържени картофи,
картофu „шато" или др. Върху месото се слага парченце от прясното масло,
оформено като охлювче, орехче или звездичка.
Забележки.
1. Карфиолът се nриготвя no следния начин: Очистеният
карфиол се сварява в
подсолена вода, отцежда се и се накъсва на едри розички,
които се нареждат в намазана
с мазнина тава. Заливат се със сос Бешамел, поръсват се с
настърган кашкавал
и се запичат в силно загрята фурна.
2. Гарнитурата от картофи „шато" се приготвя по
следния начин: Картофите.
оформени като орехчета, се бланшират в подсолена вода,
след което се отцеждат,
подреждат се в тава, заливат се с разточено масло и се
запичат във фурна до леко
зачервяване. Най-подходящи за такава гарнитура са млади
картофи с еднаква
едрина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар