Телешко месо от труп
2580 1950
–
Говеждо месо от
труп 2597
2000
–
Телешко месо
разфасовано 2037 1935
–
Говеждо месо
разфасовано 2105 2000
Свинска мас 120 120
–
Растително масло 120 120
Прясно масло 30 30
–
Маргарин 150 150
Оцет 60 60
Кромид лук
600 504
Вино 100 100
Брашно 100 100
Копър 50 35
Дафинов лист 0,2 0,2
Кориандър 5 4
Сол 25 25
Черен пипер 3 3
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б – 34,84
М – 23,91 В – 10,91 кал. – 410
Месото ( от външно филе) се нарязва на порционни парчета,
които се начукват, посоляват се в брашното и се пържат в сгорещената мазнина,
докато на повърхността им се образува зачервена коричка.
В тенджета се
слага на 2-3 реда нарязаният на дребно лук, като между редовете се нареждат
парчетата от запърженото месо и се поръсват с подправките – дафинов лист,черният
пипер( едро натрошен) , кориандърът. Ястието се залива с тъмен бульон ( 0,8 л на 1 кг месо), похлупва се с капак и
се задушава в средно загрята фурна до
омекване на месото. След това част отделения от продуктите сос се отлива
и се смесва с оцета, виното и запеченото брашно, размито с бульон. Полученият сос се загрява до кипване, изсипва се в съда с месото, който
внимателно се разклаща, и се вари още 5
минути. При поднасяне в чиниите се слагат парченца от месото, покрити с лук, поръсват се с дребно нарязания копър и
се гарнира с варени картофи или макаронени изделия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар