Кайма – смес по БДС 1200 1200
Сол
20 20
Черен пипер
3 3
Яйца (1бр.) 50 40
Яйца твърдо сварени (2бр. ) 100 80
Прясно мляко
100
97
- Вода
100 100
Прясно масло 50
50
Свинска маc
150 150
- Растително масло 150 150
- Маргарин
150 150
Брашно
60 60
Сос от печено (рец.№ 818) 250
Гарнитура (рец.№907, 908)
1000
Пържен лук (рец. №909)
250
Добив:
3000
Тегло на една порция:
300
Химичен състав: Б – 21,49, М – 47,72, В – 6,43, кал. – 555
Към смляното месо се прибавят солта, черният пипер,
млякото (или водата), суровото яйце, нарязаните на дребно твърдо сварени яйца и
ситно нарязаният магданоз. Сместа се омесва добре и се оставя да отлежи в
хладилник.
От нея се оформят бифтеци, като от едната им страна се
прави вдлъбнатинка, за да се постигне по-равномерно изпържване. Панират се в
брашното и се пържат в загрятата мазнина. След изваждането на бифтеците
мазнината се изсипва и в същия съд се кипва сосът от печено.
При поднасянето върху бифтеците, поставени в затоплени
чинии, се прецежда затопленият сос, разпределя се предварително запърженият лук
и се поставя парченце от прясното масло, оформено като охлювче, орехче, филийки
или звездичка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар