Какво да сготвя днес?

Бифтек по хамбургски



Кайма – смес по БДС                                                           1200                   1200
Сол                                                                                             20                       20
Черен пипер                                                                                3                         3
Яйца (1бр.)                                                                                50                       40
Яйца твърдо сварени (2бр. )                                                  100                       80
Прясно мляко                                                                          100                       97
 - Вода                                                                                      100                      100
Прясно масло                                                                            50                        50
Свинска маc                                                                            150                      150
- Растително масло                                                                 150                      150
- Маргарин                                                                               150                     150
Брашно                                                                                        60                       60
Сос  от печено  (рец.№ 818)                                                                                                250
Гарнитура (рец.№907, 908)                                                                                               1000
Пържен лук (рец. №909)                                                                                                     250

Добив:                                                                                                                                   3000
Тегло на една порция:                                                                                                           300
Химичен състав:  Б – 21,49,   М – 47,72,  В – 6,43,   кал. – 555


Към смляното месо се прибавят солта, черният пипер, млякото (или водата), суровото яйце, нарязаните на дребно твърдо сварени яйца и ситно нарязаният магданоз. Сместа се омесва добре и се оставя да отлежи в хладилник.
От нея се оформят бифтеци, като от едната им страна се прави вдлъбнатинка, за да се постигне по-равномерно изпържване. Панират се в брашното и се пържат в загрятата мазнина. След изваждането на бифтеците мазнината се изсипва и в същия съд се кипва сосът от печено.
При поднасянето върху бифтеците, поставени в затоплени чинии, се прецежда затопленият сос, разпределя се предварително запърженият лук и се поставя парченце от прясното масло, оформено като охлювче, орехче, филийки или звездичка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар